Koper

Menu

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/gemini/public_html/templates/gk_simplicity/html/com_content/article/default.php on line 14

Poslovna delegacija v Kanadi


Podjetje Gemini je v Kanado prispelo skupaj s slovensko gospodarsko delegacijo, ki jo, ob 25. obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Kanado, organizirajo Ministrstvo za zunanje zadeve, SPIRIT Slovenija in Slovenska turistična organizacija, v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Ottawi, Veleposlaništvom Kanade v Sloveniji in Kanadsko-slovensko gospodarsko zbornico v Torontu.


Neposredno po prihodu v Toronto smo se člani delegacije udeležili večernega sprejema tam živeče slovenske skupnosti, ki je potekal v Slovenski cerkvi in kulturnem domu. V izjemno prisrčnem vzdušju so zbrane med drugim nagovorili Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, Gorazd Žmavc, Častni konzul RS v Kanadi, John Doma, kateremu gre posebna zahvala za ves vložen trud in voljo pri organizaciji dogodkov ter B2B sestankov, vodja Sektor za bilateralno gospodarsko sodelovanje pri Ministrstvu za zunanje zadeve RS, mag. Franc But in Predsednik Vseslovenskega kulturnega odbora v Torontu, Marjan Kolarič, ter ženski pevski zbor Plamen, pod vodstvom Marije Ahačič-Pollak.


V naslednjih dneh se je dogajanje nadaljevalo s poslovnimi B2B pogovori med slovenskimi in kanadskimi podjetji, sledil je Kanadsko-slovenski turistični in gospodarski forum, na katerem sta poleg prej omenjenih zbrane nagovorila tudi Član mestnega sveta Toronta, slovenskih korenin, Joe Mihevc, in Veleposlanik RS v Ottawi, Marjan Cencen.

 

Člani delegacije smo se zvečer udeležili še sprejema in večerje, po nadaljnjih B2B pogovorih pa smo obiskali tudi Ottawo, kjer smo se udeležili dogodka Ottawa Welcomes the World 2017, ob 150. letnici konfederacije Kanade, kjer je imela Slovenija tudi svoj razstavni prostor.

 
Izkoristili smo vse priložnosti takih gospodarskih druženj in se v Torontu in Ottawi srečali s številnimi kanadskimi poslovneži in drugimi udeleženci foruma. Vstop na tržišče, kot je država Kanada, ter nasploh Severno-ameriško tržišče, so nam omogočila B2B srečanja z logističnimi in špediterskimi podjetji. Konkretne dogovore v smeri podpore podjetju Gemini na teritoriju Kanade, vidimo kot dodano vrednost varnosti in gotovosti, ki vam, našim poslovnim partnerjem, omogoča boljše in varnejše poslovanje.
 

Prijava na enovice